Ситуацията в най-горещите райони на военни действия - Донецка и Луганска

...
Ситуацията в най-горещите райони на военни действия - Донецка и Луганска
Коментари Харесай

Зеленски: Соледар може да реши битката в цял Донецк

Ситуацията в най-горещите региони на военни действия - Донецка и Луганска област - беше разисквана на съвещание на щаба на висшия главнокомандващ в понеделник.

Това съобщи в следващото си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски, представен от " Укринформ ". "

Днес организирах постоянно съвещание на щаба. Основно внимание беше отделено на обстановката в Донецка и Луганска области - тези региони, които в този момент са най-горещи. Бахмут и Соледар, Кремина и Сватово, общите вероятности в Донбас за идващите седмици.  Битката за Донбас продължава.  Въпреки че нашествениците в този момент са съсредоточили най-големите си старания върху Соледар, резултатът от тази сложна и дълга борба ще бъде освобождението на целия ни Донбас ", сподели президентът Зеленски в последното си послание.

Президентът благодари на всички украински военнослужещи, които  защитават Бахмут, демонстрирайки изключителна устойчивост, и войските в Соледар, които устояват на нови и още по-твърди офанзиви.

" Изключително мъчно е - съвсем не са останали цели стени... Благодарение на издръжливостта на нашите бойци там, в Соледар, спечелихме в допълнение време и спомагателна мощ за Украйна. Какво искаше Русия да завоюва там? Всичко е изцяло разрушено, живот съвсем не е останал. Хиляди техни хора са изгубени: цялата земя край Соледар е покрита с трупове на окупаторите и белези от ударите. Ето по какъв начин наподобява лудостта ", акцентира Зеленски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР